Ελλάδα

Ρέντη: Στη φυλακή 41χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Ρέντη: Στη φυλακή 41χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Ο προφυλακιστέος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Μια νέα προφυλάκιση αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες τον δρόμο της φυλακής πήρε και ένας 41χρονος, γνωστός με το παρατσούκλι «Κορυδαλλιώτης» ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας ανήκε στην ηγετική ομάδα.

Ήταν ανάμεσα στους αρχικούς συλληφθέντες, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι Αρχές πρόσφατα έστειλαν επιπλέον στοιχεία στον ανακριτή τόσο με δείγματα από πυρίτιδα φωτοβολίδας όσο και στοιχεία που προέκυψαν κατά την έρευνα της υπόθεσης για υπόθεση εκβιασμών σε καντίνες.

Μετα απο συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα προφυλάκιστηκε.

Μέχρι στιγμής έξι άτομα έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του άνδρα της ομάδας των ΜΑΤ, Γιώργυ Λυγγερίδη. Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023. Τη φωτοβολίδα ευθείας βολής, που πέτυχε τον Λυγγερίδη στο πόδι, εκτόξευσε ένας 18χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Το περιστατικό συνέβη έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ. Ο Λυγγερίδης πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 2023 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος.