Ελλάδα

Ένα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα στους δρόμους του Πειραιά

Ένα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα στους δρόμους του Πειραιά
Ανακούφιση προσφέρει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ένα κινητό «κοινωνικό παντοπωλείο» που διασχίζει τους τελευταίους μήνες τους δρόμους του Πειραιά.

Ο λόγος γίνεται για ένα φορτηγό αυτοκίνητο γεμάτο τρόφιμα και χαμόγελα μέσω του οποίου η PepsiCo και οι φίλοι της, γνωστές, μεγάλες και σημαντικές εταιρίες, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Πειραιά, δίνουν στιγμές χαράς σε συμπολίτες μας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» στους πολίτες του Δήμου Πειραιά, για την υλοποίηση του οποίου, η PepsiCo προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση προϊόντα της σε 4.000 οικογένειες της περιοχής.

Η PepsiCo προσκάλεσε τους φίλους της να συμβάλλουν κι αυτοί, όπως μπορούν. Έτσι, οι εταιρίες FrieslandCampina Hellas, Brinks, Chipita, Ferrero, GS Travel, KOPE, Γενική Ταχυδρομική, EΛΠE, Kρι-Kρι, Adecco, Mars, Μέλισσα, Στεργίου και ISS έγιναν μέρος αυτής της προσπάθειας.

Εκτός όμως από τους φίλους, η PepsiCo έχει να επιδείξει και φιλότιμους εργαζόμενους, οι οποίοι κι αυτοί συνέδραμαν με χαρά προσφέροντας τυποποιημένα τρόφιμα. Το αποτέλεσμα ήταν, για τις δύο φορές που η προσπάθεια μεγάλωσε, το σύνολό της να αγγίξει τα 13.000 τεμάχια.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Οκτωβρίου, η τελευταία «παρτίδα» του ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού-«κοινωνικού παντοπωλείου», που περιείχε μακαρόνια, όσπρια, λάδι, κονσέρβες τροφίμων, γάλατα, γιαούρτια και σνακς, έφθασε στην Ε΄ δημοτική κοινότητα του Δήμου Πειραιά, όπου εθελοντές-εργαζόμενοι της εταιρίας, μαζί με τους εθελοντές του Δήμου, συσκεύασαν τα προϊόντα και τα διένειμαν από τις 9.30 π.μ. στους 1.000 δικαιούχους της κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Μάιο του 2016 η PepsiCo προσφέρει τα προϊόντα της σε 4.000 οικογένειες, σε 5 δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά, 14 φορές το μήνα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά και μας κάνουν όλους να νοιώθουμε καλύτερα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήταν παρών στη διανομή των τροφίμων στις 19 Οκτωβρίου, και στήριξε από την αρχή αυτήν την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία με την PepsiCo, την οποία είχαμε ανακοινώσει τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού δημότες του Πειραιά που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, που έχουν κάρτα απορίας, που αντιμετωπίζουν το μείζον πρόβλημα της εποχής μας, την ανεργία, και έχουν ανάγκη από τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά».