Ελλάδα

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Δυτική Ελλάδα, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην Αχαΐα χιονίζει στα ορεινά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης, στο ύψος της περιοχής Τριπόταμα. Αμέσως επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και άνοιξαν το δρόμο, ενώ επιχειρούν συνεχώς, από την περιοχή Παγκράτι της Αχαΐας, έως και την Λαμπεία στην Ηλεία, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, στον δήμο Δυτικής Αχαίας συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και ενίσχυση των αγροτών, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον παγετό.

Στην Αιτωλοακαρνανία, χιονίζει στην περιοχή του Ξηρομέρου, στον Βάλτο, στην ορεινή Τριχωνίδα και στην ορεινή Ναυπακτία, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με δυσχέρεια.