Ελλάδα

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Δ' Σώματος Στρατού

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Δ' Σώματος Στρατού
Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και του αρχηγού της 1ης Στρατιάς, Δημήτριου Ζερβάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη, στην έδρα του Δ' Σώματος Στρατού, στο Στρατόπεδο Αποστολίδη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής, με τον απερχόμενο αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη, να παραδίδει στο νέο διοικητή του Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, οι βουλευτές των νομών Ξάνθης και Έβρου, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και οι αντιπεριφερειάρχες της Ξάνθης, δήμαρχοι της περιοχής, ο πρύτανης του ΔΠΘ, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, αρχών και συλλόγων, καθώς επίσης αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό του Δ' Σώματος Στρατού.

Στη διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, ο αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του, κατέθεσε στεφάνι και έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του απερχόμενου διοικητή, η οποία του παραδόθηκε.

Στη συνέχεια, ο νέος διοικητής, αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, ευχαριστώντας τον απερχόμενο διοικητή και υποσχόμενος να εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας από την πλευρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο διοικητή του σχηματισμού.