Ελλάδα

Πασχαλινά παζάρια στην Αθήνα για καλό σκοπό

Πασχαλινά παζάρια στην Αθήνα για καλό σκοπό
Ενόψει των εορτών του Πάσχα διοργανώνονται στην Αθήνα πλήθος παζάρια από συλλόγους και οργανισμούς με κοινωνικό έργο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Σύνταγμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να επισκεφτούν το πασχαλινό μπαζάρ που διοργανώνει στο Μετρό Συντάγματος από το Σάββατο 1 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας το Σαββατοκύριακο 10:00-21:00 και τη Δευτέρα 08:00-21:00.

Στο πασχαλινό bazaar θα βρει κανείς χειροποίητες λαμπάδες και πασχαλινές κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πασχαλινά μπαζάρ από το «Χαμόγελο» πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, πληροφορίες στο http://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/paschalina-bazaars-apo-to-chamogelo-tou-paidiou-2/

Το Ξεblogάρισμα στο Θησείο

Το ξεblogάρισμα για δέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), το πασχαλινό παζάρι του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Στο μπαζάρ διατίθενται χειροποίητες λαμπάδες και στολίδια, τσίπουρα και ρακόμελα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, πολλοί τίτλοι βιβλίων καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης από δεύτερο χέρι, είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Με τα έσοδα της φετινής λαχειοφόρου αγοράς, στόχος είναι, να προταθεί και να οργανωθούν στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και τις μητέρες.

Όπως σε κάθε μπαζάρ της ομάδας, θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, μωρομάντηλα, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, είδη ατομικής φροντίδας, απορρυπαντικά ρούχων και γενικής καθαριότητας, σαπούνια, τηλεκάρτες κά.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ