Ελλάδα

Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα σήμερα και πού

Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα σήμερα και πού Φωτογραφία: eurokinissi
Νέες βροχές αναμένονται να πέσουν σήμερα στην Αθήνα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το meteo αλλά και το προγνωστικό μοντέλο windy.

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται να πέσουν στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι προς απόγευμα σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με το meteo, βροχές όχι μεγάλης έντασης θα σημειωθούν σε όλα τα προάστια της Αττικής σήμερα το μεσημέρι.

Μάλιστα, το meteo προσδιορίζει την έναρξη των φαινομένων από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα. Βροχή αναμένεται να πέσει στα βόρεια προάστια, στα δυτικά προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές νωρίς το πρωί. Προς το μεσημέρι όμως τα σύννεφα θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές στις περιοχές που προείπαμε.

Την ίδια στιγμή το windy, προβλέπει και αυτό βροχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής από νωρίς το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη βροχές αναμένεται να πέσουν γύρω στις 3 το μεσημέρι Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Πατήσια, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Τα όχι και τόσο έντονα φαινόμενα να έχουν τελειώσει νωρίς το απόγευμα ενώ, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό στην Αθήνα σήμερα τόνισε «προς τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα προς το μεσημέρι να συναντήσουμε κάποιες μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία κοντά στους 28 βαθμούς Κελσίου».

Η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της για τον καιρό της Αττικής προβλέπει λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

NETWORK