Ελλάδα

Διαμαρτυρία σήμερα από τους συνταξιούχους

Διαμαρτυρία σήμερα από τους συνταξιούχους
Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής και πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, διοργανώνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκαλεί η πιθανή ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 Απριλίου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση στις 6 μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στην Θεσσαλονίκη στις 7 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην 6.30 μμ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα μέτρα που προτείνονται για τους συνταξιούχους και περιλαμβάνουν τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, χαρακτηρίζονται από το Σύλλογο ως «ιδιαίτερα βάρβαρα». Εκτιμάται ότι θα προκληθούν νέες περικοπές στις συντάξεις, με την ενεργοποίηση και του δημοσιονομικού κόφτη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το σύλλογο «η κυβέρνηση ετοιμάζει πογκρόμ κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, που αδυνατούν να αποπληρώνουν τα χρέη και δάνεια προς τις τράπεζες και την εφορία». Για το λόγο αυτό καλούνται οι συνταξιούχοι να στηρίξουν με την παρουσία τους, τις κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας, αρχής γενομένης από την αυριανή Παναττική συγκέντρωση.