Ελλάδα

Φόνος 23χρονου από τα χέρια του ξαδερφού του στα Ανώγεια

Φόνος 23χρονου από τα χέρια του ξαδερφού του στα Ανώγεια
Νεκρός από σφαίρα ξαδέλφου του έπεσε ένας 23χρονος από τα Ανώγεια, μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών σε αγροτική περιοχή στον ορεινό Μυλοπόταμο στην Κρήτη

Στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί από το χωριό για ευνόητους λόγους καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Ανωγείων, στη συνέχεια όμως οι γιατροί τον συνόδευσαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή.

Υπό τον φόβο μίας βεντέτας, ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δήλωσε χαρακτηριστικά «Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία (…) Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Οι εκτάσεις δεν ανήκαν σε καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δράστης αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο ή μεθεπόμενο 24ώρο