Ελλάδα

Το ΓΕΕΘΑ για την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Bell UH-1

Το ΓΕΕΘΑ για την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Bell UH-1
Τραγικό δυστύχημα για τις ένοπλες δυνάμεις στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Τέσσερις στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του ελικοπτέρου στις 7.50, ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του υπουργού Πάνου Καμμένου.

Το ελικόπτερο τύπου Χιούι εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μπλέχτηκε σε καλώδια υψηλής τάσης, καθώς στην περιοχή υπήρχε ομίχλη.

Νεκροί είναι ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη, αλλα εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου.

Τριήμερο πένθος

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.