Ελλάδα

ΟΣΕ: Θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες για το δυστύχημα

ΟΣΕ: Θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες για το δυστύχημα
«Κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα είτε στο σιδηρόδρομο είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα, υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην το ξανακάνουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", o κ.Πετράκης υποστήριξε πως την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των τριών εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, το οποίο θα δώσει τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

"Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή, σε τέσσερις μέρες από σήμερα" τόνισε ο κ.Πετράκης, προσθέτοντας πως "πραγματογνώμονα έχει στείλει και η εισαγγελία. 'Αρα έχουμε και μια αρχή έξω από το σιδηρόδρομο, που ελπίζουμε να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με εμάς".