Ελλάδα

Εως την Ραφήνα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Εως την Ραφήνα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ
Τέλος στο μονοπώλιο του ΚΤΕΛ Αττικής στις μετακινήσεις από και προς τη Ραφήνα επιχειρεί να δώσει ο ΟΑΣΑ, επεκτείνοντας την λεωφορειακή γραμμή 314

Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι η λεωφορειακή γραμμή 314 Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας – Νομαρχία Ανατολικής Αττικής – Παλλήνη θα επεκταθεί κατά 11,5 περίπου χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι και τη Ραφήνα.

Η νέα ονομασία της λεωφορειακής γραμμής, η λειτουργία της οποίας αναμένεται άμεσα, και πάντως πριν από τον Αυγουστο, θα είναι 314 Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας – Παλλήνη – Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, η γραμμή δεν θα τερματίζει στο Πικέρμι όπως σήμερα, αλλά θα συνεχίζει επί της λεωφόρου Μαραθώνος και θα τερματίζει στη Ραφήνα, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Στην επέκταση της γραμμής θα πραγματοποιούνται 12 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση, πολλές από τις οποίες ταυτίζονται με ήδη υπάρχουσες στάσεις του ΚΤΕΛ Αττικής.

Για όσους θέλουν να μετακινηθούν προς ή από το λιμάνι της Ραφήνας, η κοντινότερη στάση θα είναι στη «Διασταύρωση Ραφήνας», επί της λεωφόρου Μαραθώνος.

Η απόσταση των 10 περίπου λεπτών μέχρι το λιμάνι θα πρέπει να καλύπτεται με ταξί η με τα πορτοκαλί λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΣΥ και προς τη Παλαιά Φώκαια

Τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίστηκε η δημιουργία της λεωφορειακής γραμμής 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος, η οποία από τον περασμένο Μάρτιο φτάνει ως την Παλαιά Φώκαια.