Ελλάδα

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την «Μέδουσα»

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την «Μέδουσα»
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα εδώ και ένα 24ώρο δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα

Η Αττική «υποδέχθηκε» το κύμα κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και εκδηλώθηκε πολύ ισχυρή καταιγίδα.

Έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγο υψηλής στάθμης των υδάτων στο Κιάτο Κορινθίας.

Στην Αχαΐα, οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα, τα οποία όμως δεν πήραν έκταση. Ειδικότερα, λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Επίσης, πάλι λόγω των καταιγίδων, προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από την Πάτρα, μέχρι το ύψος της Κάτω Αχαΐας.

Ακόμη, η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Αναστάτωση αλλά και ζημιές προκάλεσε η «Μέδουσα», το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, στο Ρίο.

Οι άνεμοι έκοψαν τους κάβους από του φεριμπότ και έτσι μέσα στην καταιγίδα στήθηκε επιχείρηση για να δεθούν και πάλι και να σταματήσουν τα πλοία να κινούνται ακυβέρνητα στο Ρίο.

Αποτέλεσμα των κομμένων κάβων ήταν να υποστρούν ζημιές βάρκες και φουσκωτά που ήταν δεμένα κοντά.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν, λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Καλαβρύτων, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και στο Μέτσοβο, όπου το χαλάζι έφτασε τους 30 πόντους προκαλώντας πολλές ζημιές σε κήπους.

Η έντονη κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές επίσης στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτιά τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά των Βορείων Κυκλάδων. Ωστόσο βροχερός ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.