Ελλάδα

Φωτιά στην Τζια - Ενισχύσεις από την Αθήνα

Φωτιά στην Τζια - Ενισχύσεις από την Αθήνα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ στην Τζια, κοντά στο Βουρκάρι και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Ελαία Γορτυνίας, στην Αρκαδία

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε δύο μέτωπα πάνω από το Βουρκάρι, κοντά στα σπίτια. Στο νησί υπάρχει μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή, οι οποίοι επιχειρούν αυτή τη στιγμή, ενώ έχει ενημερωθεί και ο δήμος προκειμένου να συνδράμει με υδροφόρες.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Κέα (Τζιά) εστάλησαν πριν από λίγη ώρα από την Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στις 12:00 το βράδυ έφυγε με πλοιάριο του σώματος από τον Πειραιά ένα πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να συμμετάσχει στο έργο της κατάσβεσης, ενώ είναι σε ετοιμότητα οχήματα εάν χρειαστεί να μεταβούν το πρωί με το πρώτο πλοίο της γραμμής από το Λαύριο.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά στα σπίτια πάνω από το Βουρκάρι και αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή από ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή και τέσσερα οχήματα του δήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Ελαία Γορτυνίας, στην Αρκαδία, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα και καίει πυκνή βλάστηση με πουρνάρια και πεύκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Ζέλι Φθιώτιδας.