Ελλάδα

Σύσκεψη φορέων για την δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Σύσκεψη φορέων για την δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης
Την ανάγκη η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού να καλύπτει όλο το μήκος στο Βόρειο τμήμα της Κρήτης, επεσήμαναν σήμερα φορείς των Χανίων που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου για την Κρήτη στα τέλη Σεπτεμβρίου, τόνισαν την σπουδαιότητα του έργου, καθώς όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκειά της, αφορά την ανάπτυξη του νησιού για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Σπύρος Σοφιανός, «αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που θα εκπονηθεί, να περιλαμβάνει ολόκληρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα, από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία».

«Η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και συνδέεται με την ανάπτυξη της Κρήτης» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Μαργαρώνης.

Την εκτίμηση ότι η στρατηγική μελέτη για το νέο ΒΟΑΚ θα περιλαμβάνει το σύνολο στο βόρειο τμήμα του νησιού, εξέφρασε από την πλευρά της η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, χαρακτήρισε το έργο απαραίτητο για την ισόρροπη, όπως είπε, ανάπτυξη της Κρήτης.

Στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να αποκτήσει η Κρήτη ένα νέο ΒΟΑΚ αναφέρθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου, Θόδωρος Σταθάκης, επεσήμανε ότι ο νέος δρόμος πρέπει να φθάνει μέχρι και το λιμάνι στο Καβονήσι Κισσάμου.

Στις προβλέψεις για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη τα επόμενα χρόνια μέσω και του αεροδρομίου Χανίων αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Κυριάκος Παπαδάκης, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξει βελτίωση των υποδομών στο νησί.

Υπέρ της άποψης η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού να περιλαμβάνει όλο το ΒΟΑΚ τάχθηκαν ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιώργος Φραγγεδάκης, ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων, Γιάννης Παυλάκης.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ