Ελλάδα

Προβληματισμένος ο Κοντονής μετά την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Προβληματισμένος ο Κοντονής μετά την δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Έντονα προβληματισμένος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δικηγόροι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο κ. Κοντονής με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είπε ότι, ως δικηγόρος είναι πολύ προβληματισμένος και ότι του προκαλεί αλγεινή εντύπωση αυτή η κατάσταση. Στην ερώτηση αν του ζητήθηκε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι δεν του έχει ζητηθεί και ότι το θέμα είναι της αρμοδιότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Για το νομοσχέδιο που αφορά της νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για εκτεταμένη παραπληροφόρηση που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και τώρα και έστρεψε τα πυρά του τόσο εναντίον της Ν.Δ. όσο και κατά ενός κύκλου ακραίων ιεραρχών, που εκτρέπονται κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για τα ατομικά δικαιώματα. «Η Νέα δημοκρατία υπέστη πανηγυρική ήττα» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, εξήρε την στάση του Ποταμιού, λέγοντας ότι συντέλεσε με την εποικοδομητική στάση του, στο να βελτιωθούν κάποιες διατάξεις, ενώ με κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπερψηφίζοντας τις σχετικές διατάξεις.

Σε ερώτηση για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Κοντονής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την προστασία εκείνων που έχουν ανάγκη, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τα πραγματικά κίνητρα συλλογικοτήτων που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς ακόμη και σε κάποιους που έχουν χρέη 1 εκατομμυρίων ευρώ. «Ποιους προστατεύουν; Ξέρουν τι κάνουν;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορεί να βγει στον πλειστηριασμό ένα βιομηχανικό ακίνητο όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή.