Πολιτική

Καρανίκας: «Ολιγαρχικός» ο Ελεφάντης, «αμόρφωτοι» οπαδοί της ανανεωτικής Αριστεράς

Καρανίκας: «Ολιγαρχικός» ο Ελεφάντης, «αμόρφωτοι» οπαδοί της ανανεωτικής Αριστεράς Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο Άγγελος Ελεφάντης έχει φύγει από τη ζωή από το 2008 και το έργο του ως ιστορικού και πολιτικού επιστήμονα έχει τύχει επανειλημμένων θετικών αναφορών, ακόμη και από στελέχη της παραδοσιακής Δεξιάς.

Εκτός κάθε ορίου έχει ξεφύγει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την τοξικότητα να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Σε αυτό το κλίμα, ο Νίκος Καρανίκας χαρακτήρισε σε ανάρτηση του στα social media «ολιγαρχικό» το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, Άγγελο Ελεφάντη, και «αμόρφωτους» τους οπαδούς της ανανεωτικής Αριστεράς, κάνοντας δε λόγο για μια «αριστερή μπουρζουαζία με Σταλινική κουλτουρα».

Να σημειώσουμε ότι ο Άγγελος Ελεφάντης έχει φύγει από τη ζωή από το 2008 και το έργο του ως ιστορικού και πολιτικού επιστήμονα έχει τύχει επανειλημμένων θετικών αναφορών, ακόμη και από στελέχη της παραδοσιακής Δεξιάς.

Αναλυτικά τα σχόλια του Νίκου Καρανίκα:

«Να της θυμίσει κάποιος της ανίδεης υπεροπτικής τυπισσας ότι όσο ζούσε ο πατέρας της ο ολιγαρχικός δεν περνούσε γενικά άνθρωπος και γι αυτό η ανανεωτική σταλινίζουσα αριστερά δεν έφτανε ούτε το 3%. Τον απαξίωσε η κοινωνία».

kara_d0a05.jpg

«έτσι ήταν ανέκαθεν η ανανεωτική αριστερά. Μια αριστερή μπουρζουαζία με Σταλινική κουλτουρα. Υπερόπτες μεν πολιτικοθεωριτικά όμως αμόρφωτοι καθώς ήταν οπαδοί ενός ιδεολογικού ρεύματος δίχως αντίκρισμα και με ελαχιστη βιβλιοθήκη βιβλιογραφία».

karanik_30d58.jpg