Ελλάδα

Πρόγραμμα και δράσεις για την υποστήριξη των νέων από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρόγραμμα και δράσεις για την υποστήριξη των νέων από το δήμο Νεάπολης-Συκεών
Νέα αποστολή στο Βερολίνο για τους νέους… - Πρόγραμμα και δράσεις για την υποστήριξη των νέων… από το δήμο Νεάπολης-Συκεών - Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα

Με κύριο στόχο οι νέοι Έλληνες και Γερμανοί να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις πάνω σε ζητήματα νεολαίας και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με πολύτιμα εφόδια για το μέλλον, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), διοργανώνεται επίσκεψη νέων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως 19 Νοεμβρίου 2017. Στην αποστολή μπορούν να συμμετάσχουν νέοι-δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών ηλικίας 18 έως 30 ετών, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους έως τη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου συμπληρώνοντας ειδικής φόρμα συμμετοχής (http://www.dimosneapolis-sykeon.gr).

Η συγκεκριμένη ανταλλαγή αποτελεί το τρίτο στάδιο του έργου για τη νεολαία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κοινότητας Μόαμπιτ του Βερολίνου και προέκυψε σαν ιδέα μετά τη συνάντηση και τις διμερείς συζητήσεις που είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς τόσο εδώ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όσο και στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της γερμανικής κοινότητας επισκέφτηκαν το δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου συνομίλησαν με το δήμαρχο Σ.Δανιηλίδη και αντάλλαξαν καλές πρακτικές και εμπειρίες πάνω σε θέματα νεολαίας. Σε δεύτερο στάδιο, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΥΝΣ επισκέφτηκαν τη κοινότητα Μόαμπιτ στο Βερολίνο, όπου γνώρισαν από κοντά τη δουλειά που γίνεται σε θέματα πολιτικών νεολαίας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενώ παράλληλα επισκέφτηκαν κοινωνικές δομές, κέντρα νεολαίας και συνομίλησαν με την αντιδήμαρχο Νεολαίας.

Επικεφαλής εταίρος στο σχήμα αυτό είναι η Κοινότητα Μόαμπιτ-Βερολίνο, ενώ συμμετέχουν ακόμη η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο δήμος Μπίτολα της ΠΓΔΜ και το διεθνές δίκτυο για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων-Youth Social Rights Network.

Περισσοτερα εδω