Ελλάδα

Στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας
Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο οποίος φέρει ιδιαίτερο βάρος στις ενδοεκκλησιαστικές ισορροπίες. Με ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και παραινεί τους πιστούς να πράξουν το ίδιο.

Ενδεικτικά αναμένεται να παραβρεθούν από την Αττική οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Καισαριανής, Πειραιώς, όπως επίσης οι Μητροπολίτες Κορινθίας και Αιγίου. Πολλοί Μητροπολίτες μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και δεν βρίσκονται στην Αττική θα «βάλουν» δωρεάν λεωφορεία για όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στην Αθήνα. Αυτό έχει ήδη ανακοινώσει η Μητρόπολη Κατερίνης.

Την Εκκλησία θα εκπροσωπήσουν επισήμως τριμελής επιτροπή Μητροπολιτών αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες, Σύρου, Δράμας και Χίου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου θα αναγνώσει την τελευταία απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν δέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του από το γειτονικό κράτος.

Οι άλλοι δύο επελέγησαν με στόχο ο Δράμας να «εκπροσωπήσει» τους Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας και ο Χίου των ακριτικών περιοχών.