Ελλάδα

Πυρήνες και σκληροί ποινικοί σχεδίαζαν απόδραση την ημέρα του συλλαλητηρίου

Πυρήνες και σκληροί ποινικοί σχεδίαζαν απόδραση την ημέρα του συλλαλητηρίου
Την απόδραση σκληρών ποινικών κρατουμένων αλλά και εγκλείστων από τη συνωμοσία των «Πυρήνων της Φωτιάς», σχεδίαζε σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο Αλβανός βαρυποινίτης Φάμπιο Ντούσκο, στο κελί του οποίου εντοπίστηκαν μετά από έρευνα αυτοσχέδια μαχαίρια , ένα λαπ τοπ και κινητά τηλέφωνα.

Για την ημέρα εφαρμογής του σχεδίο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είχαν επιλέξει την ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, καθώς υπολόγιζαν ότι σύσσωμη η αστυνομική δύναμη θα ήταν απασχολημένη με τη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλβανός έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο “Γοργοπόταμος”, που προέβλεπε την απόδραση των Πυρήνων της Φωτιάς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στο κελί υπήρχαν πιστόλι και δύο χειροβομβίδες. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και εξετάζοουν το ενδεχόμενο να πρόλαβαν να τα κρύψουν.

Εκτίμηση των αστυνομικών αρχών είναι ότι η απόπειρα απόδρασης θα γινόταν με ομηρεία σωφρονιστικών υπαλλήλων, όπως είχε γίνει το 2011 από τον Π.Βλαστό και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία όμως απετράπη.