Ελλάδα

Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τα επεισόδια στο Κολωνάκι

Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τα επεισόδια στο Κολωνάκι
Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό που συνέβη στο Κολωνάκι.

Ενταση σημειώθηκε νωρίτερα από οπαδούς της ουκρανικής ομάδας Ντιναμό Κιέβου στο Κολωνάκι έξω από γνωστό μπαρ στην Τσακάλωφ, μετά από λεκτικές αντεγκλήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 40 άτομα- οπαδοί της Ντιναμό - διαπληκτίστηκαν με άλλη ομάδα 4-5 ατόμων για άγνωστη αιτία.

Πιο συγκεκριμένα, ο καυγάς ξεκίνησε μεταξύ 5 ατόμων που καθόντουσαν στο καφέ -πιθανόν Ουκρανοί - και 15 που ήταν έξω από το μπαρ -πιθανότατα Ρώσοι. Τον διαπληκτισμό ακολούθησε «ανταλλαγή» αντικειμένων, τασάκια κ.λπ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18 προσαγωγές.

Αξιο απορίας είναι ωστόσο ότι μέχρι αυτή την ώρα η ΓΑΔΑ δεν έχει καταφέρει να διασταυρώσει τα στοιχεία των προσαχθέντων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για Ελληνες, Ιταλούς και Λιθουανούς.

Να σημειωθεί ότι απόψε η ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ντιναμό Κιέβου.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού

Η υπεύθυνη του καταστήματος, όπου έγινε το επεισόδιο, μιλώντας στο «Ε» και την εκπομπή «Τατιάνα live» ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, κανένας πελάτης, κανένας θαμώνας, ούτε το προσωπικό του μαγαζιού. Εμείς στο μαγαζί είχαμε γύρω στα έξι με επτά άτομα τα οποία έπιναν και έτρωγαν τον καφέ τους. Έφυγαν από το μαγαζί, κατηφόρισαν προς την Τσακάλωφ και στη γωνία με την Πατριάρχου Ιωακείμ συναντήθηκαν αυτοί οι επτά με μια μεγάλη ομάδα είκοσι ανθρώπων περίπου. Δεν φορούσαν κάτι από κάποια ομάδα. Συναντήθηκαν με αυτήν τη μεγάλη ομάδα και ουσιαστικά γύρισαν πίσω στο μαγαζί για να κρυφτούν με κάποιο τρόπο. Μπήκαν μέσα και έκλεισαν την πόρτα πίσω τους για να μην τους βρουν και να μην τους χτυπήσουν».

Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά συνέβη μια διένεξη στην πόρτα και κατάφεραν να την ανοίξουν. Πετούσαν διάφορα πράγματα, ποτήρια, σκαμπό, αλλά δεν έγινε κάποια ζημιά, ούτε τραυματίστηκε κάποιος. Και επενέβησαν από κάποιο σημείο και μετά οι σερβιτόροι και μπάρμεν. Η αστυνομία ήρθε λίγο αργότερα. Ήρθε μεγάλη ομάδα της αστυνομίας, πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά είχε τελειώσει το σκηνικό».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε: «Κάθονταν έξι άτομα σε ένα τραπέζι. Έφυγαν σχετικά όλοι μαζί και μετά από ένα-δύο λεπτά καθώς κατέβαιναν, λογικά φάγανε κάποιο ντου και ανέβηκαν όλοι προς τα πάνω. Αυτοί που τους επιτέθηκαν ήταν πάνω από 40 άτομα, από ότι κατάλαβα από τα συνθήματα, νομίζω δεν ήταν Έλληνες. Οι πελάτες δεν ήταν Έλληνες σίγουρα. Δεν είχαν διακριτικά κάποιας ομάδας και φαίνονταν πολύ ήρεμοι και απλοί άνθρωποι. Με το που έγινε το ντου ανέβηκαν πάνω, μπήκαν τα 4-5 άτομα που κάθονταν στο τραπέζι προς τα μέσα για να προστατευτούν και τελικά... δεν έγινε τίποτα. Ούτε έσπασαν κάτι, πέταξαν δύο καρέκλες στην άκρη. Δεν χτύπησε κανείς, ούτε από το προσωπικό, ούτε από τους πελάτες».

πηγη thetoc