Ελλάδα

Ταξιτζήδες «την πέφτουν» σε οδηγούς Uber και σε όσους δεν συμμετέχουν στην στάση εργασίας (vid)

Ταξιτζήδες «την πέφτουν» σε οδηγούς Uber και σε όσους δεν συμμετέχουν στην στάση εργασίας (vid)
Στα γραφεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) έχουν συγκεντρωθεί οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Οι ταξιτζήδες της Αττικής δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» και κάνουν λόγο «για υποκλοπή του έργου» τους από «κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας».

Οι ταξιτζήδες που παραμένουν συγκεντρωμένοι στο τρίγωνο Μάρνη - 3ης Σεπτεμβρίου - Στουρνάρη, σταματούν τους οδηγούς ταξί που περνούν από το σημείο και δεν συμμετέχουν στη στάση εργασίας και τους κατεβάζουν από το όχημα.

Λίγο πριν τις 11:00, από την περιοχή πέρασε ένα όχημα της UBER. Όταν έγινε αντιληπτό, ο οδηγός αποδοκιμάστηκε, με τους συγκεντρωμένους να χτυπούν το αυτοκίνητο.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, όταν η πορεία των οδηγών έφτανε στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές αντιλήφθηκαν οχήματα της Uber, στα οποία και επιτέθηκαν, προκαλώντας τους υλικές ζημιές.