Ελλάδα

Δήμος Νεάπολης -Συκεών: Αποκλειστικά υπεύθυνη η ΕΥΑΘ για την αναξιοπιστία των ανακοινώσεών της

Δήμος Νεάπολης -Συκεών: Αποκλειστικά υπεύθυνη η ΕΥΑΘ για την αναξιοπιστία των ανακοινώσεών της
Αποκλειστικά υπεύθυνη η ΕΥΑΘ για την αναξιοπιστία των ανακοινώσεών της
Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών σχετικά με την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης στην περιοχή 

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων σχετικά με τη διάψευση των ανα-κοινώσεων της ΕΥΑΘ ως προς την αποκατάσταση της υδροδότησης στην περιο-χή, από τη δημοτική Αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών διευκρινίζονται τα εξής:

«Η διοίκηση του δήμου μας, διαισθανόμενη τις ανάγκες των συμπολιτών και συνδημοτών μας για υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την πορεία του τεράστιου προβλήματος της διακοπής της υδροδότησης, αλλά και της αποκατάστασής της, προέβη αυτές τις ημέρες στην ανάρτηση και κοινοποίηση των ανακοινώσεων της ΕΥΑΘ στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που διατηρεί ο δήμος. Κι αυτό συνέβη χωρίς καμιά υποχρέωσή μας, παρά μόνο από καλή διάθεση ενημέρωσης του κοινού.
 
»Δυστυχώς, όπως διαπιστώνουν και οι συμπολίτες μας, οι ανακοινώσεις της ΕΥΑΘ ως προς τον χρόνο σταδιακής αποκατάστασης της υδροδότησης στην περιοχή δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη.
 
»Είναι σαφέστατο ότι ο δήμος μας ουδεμία ευθύνη φέρει για το ότι οι ανακοινώσεις και προβλέψεις της ΕΥΑΘ δεν αποδείχθηκαν αληθείς. Πολύ περισσότερο, δε, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ουδεμία ευθύνη φέρει για την αναξιοπιστία της ΕΥΑΘ και τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεών της για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της περιοχής.
 
»Όλες αυτές τις ημέρες της μεγάλης κρίσης η διοίκηση του δήμου, με πρώτο τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, είχε καθημερινή επικοινωνία με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και πίεζε -και συνεχίζει να πιέζει- για την τροφοδοσία όλου του δήμου με νερό ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων. Μάλιστα ο δήμαρχος έφθασε στο σημείο να κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να υπάρξει έστω για κάποιες ώρες επαρκής τροφοδοσία σε όλη την περιοχή του δήμου και να μην υπάρχει αυτή η άδικη αντιμετώπισή του σε σχέση με κάποιες άλλες περιοχές της πόλης που δεν έχουν αισθανθεί την παραμικρή έλλειψη νερού, ενώ σε άλλες επί τρεις ημέρες δεν έχουν ούτε σταγόνα νερού.
 
»Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι την ευθύνη της αξιοπιστίας των ανακοινώσεών της φέρει αποκλειστικά και μόνο η ΕΥΑΘ, η οποία και θα πρέπει να δώ-σει επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες».