Διεθνή

Εμφιαλωμένα νερά: Τι ξέρουμε για τη μαζική ανάκληση λόγω περίεργης γεύσης και οσμής

Εμφιαλωμένα νερά: Τι ξέρουμε για τη μαζική ανάκληση λόγω περίεργης γεύσης και οσμής Φωτογραφία: charlesdeluvio on Unsplash
Η Refresco Deutschland GmbH και οι εταιρείες λιανικής που συνεργάζονται μαζί της έχουν αποσύρει όλα τα «ύποπτα» μεταλλικά νερά από τα καταστήματα! Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα καλούνται «να μην το πιουν και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης».

Στη μαζική ανάκληση τριών ειδών μεταλλικού νερού προχώρησε η γερμανική εταιρεία Refresco Deutschland Gmb, μέλος του διεθνούς ομίλου Refresco, καθώς εμφάνισαν σημαντικές αποκλίσεις στη γεύση και την οσμή.

Όπως έγινε γνωστό, τα νερά πωλούνται ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από τα σούπερ μάρκετ Rewe, Penny και Norma αλλά και από άλλους λιανοπωλητές ως Ja! Fontane-Brunnen.

Σύμφωνα με την Refresco Deutschland GmbH, «τα δυνητικά επηρεαζόμενα προϊόντα μπορούν να αναγνωριστούν από τα διακριτικά στην ετικέτα της φιάλης».

Από τις φιάλες νερού που πωλούνται στα καταστήματα Rewe και Penny και έχουν τις ημερομηνίες ανάλωσης που αναφέρονται στον πίνακα, μόνο τα προϊόντα με το αποτύπωμα «Fontane-Brunnen» επηρεάζονται από την ανάκληση.

Από το νερό που πωλείται από τη Norma, μόνο τα προϊόντα με τις ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας που αναφέρονται παραπάνω και έχουν το αποτύπωμα «Fürstenbrunn» έχουν ανακληθεί.

REFR_80edf.JPG

Αναλυτικά τα προϊόντα που ανακαλούνται:

RERFRE_80f02.JPG