Ελλάδα

Ετοιμο γιά το "ναι" στην "μικρή τυμπανίστρια" του BBC είναι το ΚΑΣ

Ετοιμο γιά το "ναι" στην "μικρή τυμπανίστρια" του BBC είναι το ΚΑΣ
Στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikaiologitka.gr., το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα χορηγήσει την άδεια κινηματογράφησης στον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, καθώς η εταιρεία επανέρχεται με νέα πρόταση.

 Τα γυρίσματα για τη σειρά «The Little Drummer Girl» θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από μία μέρες και έτσι όλα θα λήξουν ομαλά. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, αυτή ήταν εξ’ αρχής η απαίτηση των μελών του συμβουλίου από τον υπεύθυνο της εταιρείας, αλλά αυτός δεν είχε την εξουσιοδότηση να απαντήσει αμέσως.

Τη σημασία του έχει πάντως το γεγονός πως άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στα θέματα του Κ.Α.Σ., με τους οποίους επικοινώνησε το dikaiologitika.gr υποστήριξαν πως, κατά τη γνώμη τους, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν εξαιρετικά μεγάλος και δεν γίνεται εύκολα κατανοητός. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που η άρνηση του Συμβουλίου δεν ήταν επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας, ήταν κατά τους ίδιους βέβαιο πως η εταιρεία θα επανέλθει και θα πάρει την έγκριση βελτιώνοντας την πρόταση της.

Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη που θέλει τον «ξεσηκωμό» εναντίον αυτής της απόφασης του Κ.Α.Σ να αποτελεί ένα «μήνυμα» προς τα μέλη του εν όψει των πολλών τέτοιων αιτημάτων, στα οποία θα κληθεί να γνωμοδοτήσει εφόσον η κυβερνητική προσπάθεια για προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα ευδοκιμήσει.