Ελλάδα

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Καρναβαλιού

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Καρναβαλιού
Καταδικάστηκαν ο πρώην πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού και ο εκπρόσωπος της εταιρίας πυροτεχνημάτων για το ατύχημα του δεκάχρονου αγοριού.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του τραυματισμού του 10χρονου τότε παιδιού που στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού του 2014 είχε χτυπηθεί από πυροτέχνημα με αποτέλεσμα να του δημιουργηθεί πρόβλημα στην όραση του.

Το παιδί στην ουσία έχασε το μάτι του, με τους γονείς να μηνύουν τον Δήμο για το όλο θέμα, στέλνοντας στο εδώλιο τον τότε πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού και τον υπεύθυνο της εταιρίας πυροτεχνημάτων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας. Το δικαστήριο έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για τον τραυματισμό του παιδιού, καταδικάζοντας τον τότε πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού σε 18 μήνες με αναστολή και τον εκρπόσωπο της εταιρίας σε 2 χρόνια με 11 μήνες με αναστολή.

Η οικογένεια του αγοριού αισθάνθηκε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου που ταυτόχρονα διέταξε να αναζητηθούν ευθύνες και για την αστυνομία αφού είναι αμφίβολο αν ο χώρος είναι κατάλληλος για την ρίψη πυροτεχνημάτων. Να σημειωθεί ότι δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού ήταν η Ράνια Σπυρίδωνος.

Πηγή: Patrasevents.gr

NETWORK