Ελλάδα

Σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης ή έκδοσης νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Θέρμης

Σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης ή έκδοσης νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Θέρμης
Ως τέλος του έτους η υποβολή ενημερότητας για παραγωγούς λαϊκών. Σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης ή έκδοσης νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου στο Δήμο Θέρμης

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες μας, για την εγκύκλιο που δίνει τη δυνατότητα υποβολής ασφαλιστικής ενημερότητας πριν το τέλος του έτους (31/12/2018) από τους παραγωγούς πωλητές υπαίθριου εμπορίου των οποίων η ανανέωση της άδειας πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη ισχύος του νόμου 4497/2017 δηλαδή πριν τις 13-11-2017. Επίσης, ο αδειούχος παραγωγός πωλητής μπορεί να ανανεώνει την άδειά του στην αρμόδια αρχή που δεν είναι άλλη από τον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του. Αυτό ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος 46974/2018 που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή προς εφαρμογή του νόμου 4497/2017 σχετικά με την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων. Στην ίδια εγκύκλιο όσον αφορά την ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών υπαίθρου στάσιμου εμπορίου μεταξέ άλλων αναφέρεται:

Ο αδειούχος παραγωγός πωλητής:

α. Ανανεώνει την άδειά του στην αρμόδια αρχή του άρθρου 8, ήτοι τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του, σύμφωνα με το άρθρο 11.

Ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα η δραστηριοποίησή του ως προς τη θέση, το χρονικό διάστημα και τις ημέρες δραστηριοποίησης στο Δήμο που ήδη δραστηριοποιείται.

β. Ο αδειούχος μπορεί να αιτηθεί δραστηριοποίηση σε νέα θέση είτε α) στον Δήμο που ήδη δραστηριοποιείται, είτε β) σε άλλο Δήμο. Η αίτηση του αδειούχου μπορεί να υποβληθεί και στον δήμο μόνιμης κατοικίας, κατά την ανανέωση της άδειας, και διαβιβάζεται αρμοδίως, (άρθρο 41).

γ. Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία των άρθρων 41 και 42 του ν. 4497/2017 δεν συνεπάγεται ανακατανομή υφιστάμενων θέσεων δραστηριοποίησης, αλλά αφορά στη χορήγηση νέων, κάθε φορά, θέσεων για αδειούχους παραγωγούς πωλητές.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης όπως είναι γνωστό έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης με την οποία γνωστοποιείται στους αγρότες παραγωγούς κατόχους ή μη άδειας πλανόδιου εμπορίου ότι:
Όσοι επιθυμούν να ανανεώσουν τις άδειες τους ή να αιτηθούν την έκδοση νέας στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4497/17 ,μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης στα Βασιλικά (π.Δημαρχείο- Γραφείο 3) από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τις ώρες 8:30π.μ.-14:00μ.μ. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο στο τηλέφωνο: 2396330032.