Ελλάδα

Προσφορά διασωστικού εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στα Λιμεναρχεία Πάτμου και Σάμου

Προσφορά διασωστικού εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στα Λιμεναρχεία Πάτμου και Σάμου
Συνολικά 47 κιβώτια με αλουμινοκουβέρτες, παιδικές κουβέρτες και αδιάβροχα παραδόθηκαν στα δύο Λιμεναρχεία

Σε προσφορά διασωστικού εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στα Λιμεναρχεία Πάτμου και Σάμου προχώρησαν το Παράρτημα Σάμου και η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης που διεξάγουν τα δύο λιμεναρχεία στην περιοχή της ευθύνης τους.

Συνολικά 47 κιβώτια με αλουμινοκουβέρτες, παιδικές κουβέρτες και αδιάβροχα παραδόθηκαν στα δύο Λιμεναρχεία, τα οποία συνεργάζονται με το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε επιχειρήσεις στη θάλασσα, σε καθημερινή σχεδόν βάση το τελευταίο διάστημα. Για την αποστολή της βοήθειας ενεργοποιήθηκε το Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Δράσεων της Κεντρικής Διοίκησης και το αντίστοιχο της ΕΟΔ Σάμου.

"Το πρώτο αίτημα ήρθε από το Λιμεναρχείο Πάτμου και απευθύνθηκε στο παράρτημά μας στη Σάμο. Το λιμεναρχείο της Σάμου καλείται πλέον, όπως και όλα τα λιμεναρχεία στο ανατολικό Αιγαίο, να πραγματοποιούν κάθε μέρα πολλές επιχειρήσεις διάσωσης με πρόσφυγες. Το λιμεναρχείο Πάτμου είχε σοβαρή έλλειψη σε τέτοια είδη" ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Μένη Κουρκουτά.

"Οι εθελοντές μας ανταποκρίθηκαν και στείλαμε τρία κιβώτια με αλουμινοκουβέρτες και παράλληλα ενημέρωσαν και εμάς ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη. Ανταποκριθήκαμε και εμείς (σ.σ. η Κεντρική Διοίκηση), ετοιμάσαμε 44 κιβώτια με αλουμινοκουβέρτες, κουβέρτες φλις, αδιάβροχα που δεν έχουν μανίκια. Ολα αυτά προετοιμάστηκαν, πακεταρίστηκαν και μας βοήθησε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες να στείλουμε δωρεάν τη μεταφορά του εξοπλισμού από τη Θεσσαλονίκη στη Σάμο" πρόσθεσε η κ. Κουρκουτά.

Υπογράμμισε επίσης ότι "επειδή εκτός από το Πάτμου και το λιμεναρχείο Σάμου έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, αποφασίστηκε να μοιραστεί αυτή η βοήθεια ανάμεσα σ' αυτά τα δύο λιμεναρχεία, τα οποία έχουν στην περιοχή ευθύνης τους το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, δύο νησιά στα οποία έχουν γίνει ναυάγια".