Ελλάδα

Ναυάγιο στη Σάμο: 4 γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές – Έρευνες με ελικόπτερο, σκάφη και δύτη

Ναυάγιο στη Σάμο: 4 γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές – Έρευνες με ελικόπτερο, σκάφη και δύτη Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από τη θάλασσα μετά το ναυάγιο, περίπου 26 εντοπίστηκαν στην ξηρά.

Τέσσερις γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές μετά το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Σάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή για τυχόν αγνοούμενους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στη λέμβο, η οποία βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου.

Έως τώρα, πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από τη θάλασσα. Πρόκειται για τρεις γυναίκες, ένα αγόρι και έναν άνδρα. Επίσης, περίπου 26 άτομα εντοπίστηκαν στη στεριά και εξετάζεται αν επέβαιναν στη λέμβο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ναυάγιο έγινε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή, ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Ένας πολίτης άκουσε φωνές και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων. Στις έρευνες συμμετέχουν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία σκάφη του Λιμενικού και ένα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

{https://www.facebook.com/HellenicRescueTeam/posts/pfbid02PdbAWHFbfRUxJkGRxa52ym85QcgTqmbZHjoKVbfNc4HAooRnubdPjsZHYM6nVKAAl}