Ελλάδα

Αμετανόητοι οι γονείς τέρατα της Λέρου: «Το απολαμβάναμε - Σταματούσαμε μόνο όταν έκλαιγαν» - Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Αμετανόητοι οι γονείς τέρατα της Λέρου: «Το απολαμβάναμε - Σταματούσαμε μόνο όταν έκλαιγαν» - Παρέμβαση Αρείου Πάγου
Tελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους γονείς τέρατα που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους στην Λέρο

Tελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους γονείς τέρατα που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους στην Λέρο. Ο πατέρας ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις ενώ η μάνα φαίνεται πως συμμετείχε σε όλη αυτήν την βιαιοπραγία των παιδιών τους.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε σήμερα στην εισαγγελία της Κω, προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς τέρατα, το μαρτύριο των παιδιών δεν είχε τελειωμό ενώ, τελείως κυνικά ο πατέρας ομολόγησε ότι απολάμβαναν την σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος των παιδιών τους.

Αυτοί είναι οι γονείς «τέρατα» - βιαστές των παιδιών τους στη Λέρο(φωτο)

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν»., ανέφεραν.

Το 14χρονο κορίτσι τις τελευταίες ημέρες δεν είχε όρεξη ούτε για να πιει νερό. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να την πάνε στο νοσοκομείο της Λέρου. Τότε αποκαλύφθηκε η φρίκη. Ο εφιάλτης που ζούσε μαζί με τα αδέλφια της τα τρία τελευταία χρόνια.

Χαμόγελο του Παιδιού: Είχαμε ενημερώσει για την κακοποίηση στη Λέρο πριν ένα χρόνο

Με ανακοίνωσή του το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει πως είχε ενημερωθεί μέσω καταγγελιών για την κακοποίησή τους και ότι ενημέρωσε από την πλευρά του τις αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 14χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το θέμα των φρικιαστικών καταγγελιών για κακοποίηση των 3 παιδιών στη Λέρο από τους γονείς τους.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για :

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λερο να εγκατασταθούν σε εδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.