Ελλάδα

Φωτιές σε Όλυμπο, Βοιωτία και Λέσβο - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Φωτιές σε Όλυμπο, Βοιωτία και Λέσβο - Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα Φωτογραφία: Eurokinissi
Η πυρκαγιά στην Κοπανούλα Ολύμπου καίει σε δύσβατο σημείο. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το Σάββατο (6/7) για φωτιές σε Πιερία, Βοιωτία και Λέσβο.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Πιερία, στην Κοπανούλα Ολύμπου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 10:15 το πρωί και άμεσα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο. Η συνδρομή του εναέριου μέσου κρίθηκε απαραίτητη λόγω του δύσβατου σημείου όπου ξέσπασε η φωτιά.

Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και καίει ξηρά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο, ενώ δεν απειλεί τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Επιπλέον, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μανταμάδος Λέσβου. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπετρο. Συνδρομή από εθελοντές.