Ελλάδα

Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος για τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα του

Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος για τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα του
Την προσωρινή κράτησηση (προφυλάκιση) του 26χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα του την περασμένη Κυριακή στο χωριό Βολίμες Ζακύνθου αποφάσισε ο Εισαγγελέας Ζακύνθου με τη σύμφωνη γνώμη και του Ανακριτή μετά την απολογία του.

Έξι και πλέον ώρες διήρκησε η απολογία του 26χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του 70χρονου συνταξιούχου στις Βολίμες Ζακύνθου η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί οπότε και προσήχθη στα Δικαστήρια συνοδευόμενος από το δικηγόρου του Π. Κεφαλληνό.

Η απολογία του 26χρονου ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι αφού προηγήθηκε η εξέταση δυο μαρτύρων και συγκεκριμένα της ετεροθαλούς αδελφής του και ενός ακόμη άνδρα ο οποίος είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο δικηγόρος του δήλωσε πως ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του. Για δευτερη συνεχόμενη φορά αφού η προηγούμενη ήταν χθες πριν την αναβολή, κατά την άφιξη του στο Δικαστήριο πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε εκφράζοντας συναισθήματα συμπαράστασης.

Τι δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Παναγιώτη Κεφαλληνό, ο 26χρονος κακοποιούνταν και σεξουαλικά από τον 70χρονο, όταν ήταν παιδί, ενώ αποκάλυψε πως ο πρώην ταχυδρόμος κακοποιούσε σεξουαλικά και τη μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή του 26χρονου, την οποία είχε αποκτήσει με την πρώτη του γυναίκα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλληνό, ο 70χρονος, τον τελευταίο καιρό, είχε γίνει ιδιαίτερα απειλητικός απέναντι στον 26χρονο.

«Το παιδί είχε μια διαρκή κακοποίηση και μια συμπεριφορά βάναυση και ανάρμοστη που έφτανε μέχρι και στην ασέλγεια τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της ετεροθαλής αδερφής του, της μεγαλύτερης, καθώς επίσης και μια βίαιη συμπεριφορά προς όλα τα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν το συμβάν η βίαιη συμπεριφορά του 70χρονου είχε επιταθεί με φοβερές απειλές είς βάρος του ίδιου και της οικογενείας του και μιλάμε για τα μικρά ανήλικα αδερφάκια του. Ο ίδιος του ο πατέρας του ζητούσε σκληρά πράγματα, που δεν μπορώ να πω και γι' αυτό έφτασε το παιδί στο σημείο να τον σκοτώσει».

Τι δηλωσε ο πατριός του 26χρονου

«Τον Αλέξη τον είχα σαν παιδί μου, τον είχα στη δουλειά και δουλεύαμε μαζί. Θα μου λείψει πάρα πολύ το παιδί μου. Έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τον ίδιο του τον πατέρα γιατί τον κακοποιούσε σεξουαλικά και μάλιστα είχε κακοποιήσει και την μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή του παιδιού. Τον σκότωσε για να μην ζήσουν και τα μικρότερα ετεροθαλή αδερφάκια αυτά που έζησε ο ίδιος από τον πατέρα του. Τα κρατούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια και το παιδί ξέσπασε, δυστυχώς με αυτό τον τρόπο. Του είχε κάνει πολλά ο πατέρας του, απειλούσε τον ίδιο και τη μάνα του και τα αδέρφια του και το παιδί θόλωσε και τον σκότωσε. Εγώ είμαι περήφανος γι' αυτό το παιδί, έσωσε τα μικρά του αδερφάκια από τα βασανιστήρια του πατέρα του».

Πηγή: www.imerazante.gr