Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία της 13χρονης στην Άμφισσα - Σε αναβρασμό οι Ρομά

Σήμερα η κηδεία της 13χρονης στην Άμφισσα - Σε αναβρασμό οι Ρομά
Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα η κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή από πυρά ενός 34χρονου κρεοπώλη το βράδυ της Δευτέρας.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία για τυχόν επεισόδια καθώς ο θάνατος της άτυχης ανήλικης έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στους Ρομά της Άμφισσας.

«Θα καεί η Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης» φέρονται χαρακτηριστικά να λένε οι Ρομά ενώ η αστυνομία έχει ήδη φυγαδεύσει τους συγγενείς του φερόμενου ως δράστη, φοβούμενοι το ενδεχόμενο βεντέτας.
Χθες το βράδυ ομάδα Ρομά με ρόπαλα και ξύλα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου ν α ζητήσουν την τιμωρία του 34χρονου δράστη.

Συγκλονισμένη η μητέρα της 13χρονης περιέγραψε χθες το περιστατικό το οποίο συνέβη μπροστά στα μάτια της. «Το κορίτσι μου χόρευε και την σκότωσε σαν αρνί» είπε η μάνα ενώ όπως δήλωσε ζητάει την τιμωρία του δράστη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 34χρονος που περνούσε από την περιοχή φαίνεται πως είχε λογομαχία με του Ρομά, γεγονός που τον έκανε να βγάλει το όπλο του και να πυροβολήσει δύο φορές, τραυματίζοντας θανάσιμα την 13χρονη.

Προχθές το βράδυ οι Ρομά έσπασαν το κρεοπωλείο του φερόμενου ως δράστη και το αυτοκίνητό του.