Ελλάδα

Αγοραστός: Ζητώ συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών

Αγοραστός: Ζητώ συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη που πίστεψα τον Υπουργό Εσωτερικών όταν είπε ενώπιον όλων των Περιφερειαρχών ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για ν’ αποσυναρμολογήσει τις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες. Όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-22, όχι μόνο δεν προτίθεται να τις αποσυναρμολογήσει αλλά αυξάνει τον προϋπολογισμό τους».

Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

«Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στον «Κλεισθένη 2». Και πάλι διαψεύστηκε ο αρμόδιος Υπουργός», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και επισήμανε: «Μεταρρύθμιση με δόσεις δεν γίνεται, μεταρρύθμιση γίνεται μια φορά και δυνατά».