Ελλάδα

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν το φθινόπωρο πήραν Αγοραστός και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν το φθινόπωρο πήραν Αγοραστός και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Θυμίζουμε πως οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών, τόσο για τα αίτια της σύγκρουσης όσο και για τις παρεμβάσεις στο χώρο που έγιναν μετά, έφτασαν τους 41.

Το φθινόπωρο αναμένεται να προσέλθουν για να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, οι τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με το ρόλο τους στις παρεμβάσεις που έγιναν στο σημείο της τραγωδίας μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών σύμφωνα με το Larissanet.gr.

Πρόκειται για τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και η δίωξη τους ήρθε μετά από έρευνα που διέταξε η Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας κατόπιν μήνυσης συγγενών θυμάτων.

Πλέον εκκρεμεί και η κλήση σε απολογία της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) -διώκεται για κακούργημα- και των προανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής -διώκονται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος-.