Ελλάδα

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της μεγάλης επένδυσης του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της μεγάλης επένδυσης του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο
Αν και το πρωτοδικείο έκρινε νόμιμη την αγορά 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή του φημισμένου "Ναυαγίου" στη Ζάκυνθο, η εκκλησία εξακολουθεί να προβάλλει αξιώσεις στην περιοχή.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Ζακύνθου δικαίωσε τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ που αγόρασε έκταση αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκφράζοντας όμως επιφυλάξεις για τις περιοχές που διεκδικούν η Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων και η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Αν και η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να σήμανε το τέλος μιας δικαστικής περιπέτειας τεσσάρων ετών, εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτή την διεκδίκηση από μεριάς της εκκλησίας εκτάσεων που έχει αγοράσει ο Εμίρης του Κατάρ. Η επενδυτική εταιρεία του Κατάρ, Al Rayyan είχε στείλει μάλιστα επιστολή στον πρωθυπουργό όπου εξέφρασε παράπονα και ανησυχία για την πορεία της επένδυσης του πρώην εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι στην Ελλάδα.

Προηγουμένως, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν κρίνει ότι η πώληση των 15.000 στρεμμάτων από τον κληρονόμο της οικογένειας Φλαμπουριάρη είναι σύννομη.