Ελλάδα

Αθώοι Ηριάννα και Περικλής

photo: αρχείο dikaiologitika news photo: αρχείο dikaiologitika news
Ομόφωνα αθώους κήρυξε το δικαστήριο την Ηριάννα και τον Περικλή, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως.

Με την ανακοίνωση της απόφασης όλοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι Ηριάννα και Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της «στήριξε» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το dna, λέγοντας ότι είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Κατά την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Με ένα tweet από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, πανηγύρισε για την απόφαση αθώωσης της Ηριάννας και του Περικλή.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1012322804711215104}

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης» 

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια» γράφει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

{https://twitter.com/rania_sv/status/1012314820442550274}