Ελλάδα

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν προγράμματα ορθοσωμικής στο Δημοτικό Γυμναστήριο

Δήμος Παύλου Μελά: Δωρεάν προγράμματα ορθοσωμικής στο Δημοτικό Γυμναστήριο
Δωρέαν προγράμματα ορθοσωμικής στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης μέχρι τις 13/7/2018

Ο Δήμος Παύλου Μελά, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, ανακοινώνουν ότι μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, θα λειτουργούν τις καθημερινές ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα ορθοσωμικής γυμναστικής, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ της ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ, στην Οδό Λαγκαδά και Καλαβρύτων, στη Σταυρούπολη.

Ώρες Προγραμμάτων (Δευτέρα - Παρασκευή): 10:30 - 11:30, 15:00 -16:00, 18:00 - 19:00

Η αίθουσα του γυμναστηρίου με τα βάρη θα παραμείνει ανοιχτή για τους πολίτες μέχρι και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.

Η ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας και καθιστικής ζωής δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το κομμάτι της ανθρώπινης κινητικότητας. Καλούμαστε συχνά να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ανάγκες και αυτό οδηγεί σε μια μεταβολή της σωστής στάσης του σώματος και σε μια σειρά σωματικών προβλημάτων που είναι αναπόφευκτα και πολλές φορές επώδυνα.

Την λύση στο πρόβλημα δίνει η ορθοσωμική γυμναστική για να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα και να βελτιώσουμε τα ήδη υπάρχοντα.

Οι ορθοσωμικές ασκήσεις είναι χρήσιμες γιατί

• βελτιώνουν τη δύναμη των μυών,

• βελτιώνουν τη μυϊκή αντοχή,

•δυναμώνουν το μυοσκελετικό σύστημα,

•μπορούν να αναπτύξουν και να διαπλάσουν τους μύες και τους τένοντες.

Η Ορθοσωμική Γυμναστική αποτελείται από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διατάσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης, για τη σωστή στάση του σώματος, έτσι ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς και πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις.

Μπορεί να βρει εφαρμογή σε άτομα όλων των ηλικιών και να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες των αρθρώσεων και προβλήματα με πόνους στη μέση ή τον αυχένα (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, δισκοπάθεια, κ.τ.λ.).

Συνδυάζοντας τις αρχές της ανατομίας και της κινησιολογίας, μπορεί να φέρει το σώμα στην ανατομικά βέλτιστη θέση του όταν βρίσκεται σε οποιαδήποτε στάση ή κίνηση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον ασκούμενο ανακούφιση, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και καλή διάθεση, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί στην καθημερινότητα του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 643635 και 2313 302960

Γυμναστήριο Υπόγειας Διάβασης, Λαγκαδά με Καλαβρύτων, Σταυρούπολη

Τμήμα Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», 3ος όροφος, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΟΔΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

«Στην προσπάθειά της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά να δοθεί ένα τέλος στη διαίρεση της πόλης λόγω της κεντρικής οδού Λαγκαδά, να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες με την συγκεκριμένη πρώτη μεγάλη υπόγεια διάβαση συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης των 1.000 τ.μ., να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας, αποφασίστηκε η αξιοποίηση της κλειστής αίθουσας του χώρου και η δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου» δήλωσε το Νοέμβρη του 2016, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και την πρωτότυπη λειτουργία αθλητικού χώρου σε μια υπόγεια διάβαση πόλης.

Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, η είσοδος της πόλης και καρδιά του Δήμου, που απλώνεται από τη Νότια πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την Αγία Βαρβάρα, μέχρι τις παρυφές της περιοχής Καρατάσιου και της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού, κατά μήκος της κεντρικής οδού Λαγκαδά, αλλά και πάνω και κάτω από αυτήν, τόπος συνάντησης των ορίων της Πολίχνης, της Ευκαρπίας και της υπόλοιπης Σταυρούπολης.

Εμφανέστατες αδυναμίες, αλλά και ευκαιρίες για βηματισμό τάχιστο προς μια κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των ισχυρών πλεονεκτημάτων:

•βιοκλιματικά αναβαθμισμένα Νεόκτιστα,

•΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ΄΄, ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού,

•Εμπορική αγορά που ανασυντίθεται

•το μελλοντικό ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ με χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, κέντρο ιστορικής μνήμης, πυλώνας πολιτισμού που διασυνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πυρήνες της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τις ζωντανές τοπικές πολιτιστικές δυνάμεις και τους υπερτοπικούς πολιτιστικούς φορείς, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Από το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει πιλοτικά τις καθημερινές, η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης και των τραπεζών και η κλειστή αίθουσά της φιλοξένησε τρεις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου πριν αλλάξει ο χρόνος (ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα, γιορτή αφιερωμένη στους εθελοντές και χριστουγεννιάτικο γεύμα αλληλεγγύης).

Με την έλευση του 2016 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι εργασίες με τη διαμόρφωση δύο αιθουσών στον υπάρχοντα χώρο, όπου τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας και έτσι ολοκληρώθηκε ένας νέος χώρος άθλησης, ο οποίος διαθέτει ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, WC για ΑμΕΑ.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ενώ είχε ολοκληρωθεί η μεταφορά οργάνων γυμναστικής, λειτούργησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Γυμναστήριο της υπόγειας διάβασης.

Η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους του Κέντρου της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά. Στη μεγάλη υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δημοτικού Γυμναστηρίου.