Ελλάδα

Για δεύτερη φορά έξω από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οι πρώτες δηλώσεις(φωτό)

photo: AΠΕ photo: AΠΕ
Για δεύτερη φορά βγήκε από τη φυλακή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος.

Χθες, το πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχθηκε ότι συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και αποφάσισε την αποφυλάκισή του μέχρι τη συζήτηση της αναίρεσης.

Ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος σε κάθειρξη 19 ετών για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1, βγήκε μετά το μεσημέρι από τις φυλακές, καθώς με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

«Με περιμένει η γυναίκα μου και ο γιος μου», δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους καθώς περνούσε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Η αναστολή θα είναι σε ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, ενώπιον του Αρείου Πάγου.

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από τον Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος". Να ευχαριστήσω τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν. Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης, η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και τη θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω».

akis 1

akis 2

Πηγή Φωτογραφιών: ΑΠΕ