Ελλάδα

Ήθελαν να κάψουν τα πάντα - Έντεκα εμπρηστικούς μηχανισμούς από "έμπειρο" χέρι εξετάζουν οι Αρχές

photo: Αρχείο Dikaiologitika News photo: Αρχείο Dikaiologitika News
Έντεκα εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ύποπτα σημεία, από έμπειρους και "αποφασισμένους" δράστες, έχουν εντοπίσει οι ρχές στο Μάτι. Οι έρευνες ενισχύονται και με δυναμικό από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, είχαν εντοπιστεί 11 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία των περιοχών που κάηκαν. Πρόκειται για γκαζάκια που βρέθηκαν τοποθετημένα μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων. Το είδος του εμπρηστικού μηχανισμού αποτελεί ένδειξη ότι οι δράστες είχαν πρόθεση να προκαλέσουν πυρκαγιά μεγάλης έκτασης.

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ειδικοί «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο καθώς μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πρώτης φωτιάς, είχαν ξεσπάσει 13 άλλες εστίες, σε απόσταση 1.100 μέτρων μεταξύ τους.

Για την πρώτη φωτιά που ξέσπασε στη Πεντέλη, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", οι μέχρι τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δείχνουν ότι πιθανόν να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και αμέλεια, καθώς ένας ιδιώτης φέρεται να άναψε φωτιά για να κάψει ξύλα.