Ελλάδα

Έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά
«Εφοδο» στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά έκανε χθες το ΣΔΟΕ με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ζητώντας στοιχεία για το ταμείο αλληλοβοηθείας του σωματείου.

Tην έφοδο και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την σημερινή (31/10) έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!
Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.
Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε «επίσκεψη» στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό μας) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Δημόσια δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε τυχαία την ενέργεια αυτή, ούτε γιατί διάλεξαν το Σωματείο μας. Δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιείται η ΕΛΜΕ Πειραιά. Ξέρουμε ότι η αγωνιστική μας δράση έχει ενοχλήσει αρκετούς…
Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.