Πολιτική

Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή

Σε δύο στρατόπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν συμφωνούν ούτε τι θα ψηφίσουν.

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή, με τους «Κασσελίστας» να έρχονται σε αντιπαράθεση με τα μέλη της λεγόμενης ομάδας των «87», ακόμα και για θέματα που μέχρι πρότινος έμοιαζαν αυτονόητα.

Σε σύσκεψη σήμερα για να αποφασιστεί ποια θα ήταν η θέση του κόμματος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που είχε ως θέμα την αντικατάσταση του Ανδρέα Ποττάκη από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο ως επικεφαλής Συνηγόρου του Πολίτη, οι δύο πλευρές διαφώνησαν.

Η Θεοδώρα Τζάκρη τάχθηκε κατά της αντικατάστασης -μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα- ενώ Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Τελικώς στη Διάσκεψη των Προέδρων, τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος ο οποίος δήλωσε τελικά επιφύλαξη.

Στη διάσκεψη του Ιουλίου, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έγερναν προς το υπέρ. Ωστόσο, με την επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέβαλε την αντικατάσταση, αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες πως θα προτείνει άλλο πρόσωπο καθώς δεν μπορεί όπως είπε να σέρνεται επί μακρόν αυτή η ιστορία.

Ενδεικτική πάντως του κλίματος που επικρατεί και στη Βουλή για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια εικόνα που καταγράψαμε το πρωί της Πέμπτης στο εντευκτήριο. Στο ένα τραπέζι κάθονταν μαζί ο Παύλος Πολάκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Γιαννούλης και είχαν «θερμή» συζήτηση.

vouli1_589c1.jpg

Την ίδια ώρα απέναντι από το παραπάνω «παρεάκι», καθόταν μόνος του ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Βέβαια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν τους τύπους, καθώς ο Ευάγγελος Αποστολάκης πέρασε από το τραπέζι των «συντρόφων» του να πει ένα «γεια», ενώ νωρίτερα είχε και σύντομη συνομιλία έξω από την Ολομέλεια με την Κατερίνα Νοτοπούλου.

vouli2_d5c24.jpg

Στ.Σ

NETWORK