Ελλάδα

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο πατέρα της επειδή σκότωσε 5 κουταβάκια

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ο ηλικιωμένος άντρας ενοχλήθηκε από το κλάμα των απογαλακτισμένων ζώων και απόφασισε να τα σκοτώσει.

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε στον Δίλοφο Φαρσάλων ενώ αυτό που ώθησε τη γυναίκα να κάνει την καταγγελία ήταν το κλάμα των παιδιών της την ώρα που έβλεπαν τον παππού τους να χτυπά στο κεφάλι τα κουταβάκια και στη συνέχεια να τα πετά στα σκουπίδια.

Οι δύο εγγονές του ηλικιωμένου είχαν βρει τα κουταβάκια στον δρόμο και θέλησαν τα φέρουν σπίτι για να τα σώσουν. Ο άντρας όμως είχε άλλη άποψη και βάλθηκε να τα θανατώσει χτυπώντας τα με τη μαγκούρα του.

Η κόρη του κάλεσε το Φιλοζωικό Σωματείο Φαρσάλων και το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Από τα έξι κουταβάκια, τα τέσσερα βρέθηκαν νεκρά στον κάδο απορριμμάτων και το πέμπτο υπέκυψε σε κτηνιατρείο της Καρδίτσας. Το έκτο επέζησε και φιλοξενείται από μέλος του σωματείου.

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, ο ηλικιωμένος συνελήφθη μαζί με την σύζυγό του και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ στον άνδρα ασκήθηκε δίωξη για θανάτωση και κακοποίηση ζώων συντροφιάς και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζωή που αφαίρεσε, δηλαδή 150.000 ευρώ.