Παιδεία

Έκοψαν το ρεύμα σε τρία σχολεία στο Περιστέρι εν ώρα μαθημάτων

Έκοψαν το ρεύμα σε τρία σχολεία στο Περιστέρι εν ώρα μαθημάτων
Τι καταγγέλουν οι γονείς για το κομμένο ρεύμα με εντολή ΔΕΔΔΗΕ σε σχολεία εν ώρα λειτουργίας

Έξαλλλοι είναι οι γονείς μαθητών τριών σχολείων στο Περιστέρι με το αιφνιδιαστικό κόψιμο του ρεύματος από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ εν ώρα μαθημάτων εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών.

Όπως καταγγέλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου «Καταγγέλλουμε τον ΔΕΔΔΗΕ, που δίνει εντολή για να κόψουν το ρεύμα σε σχολεία και αναρωτιόμαστε ποιος παίρνει την ευθύνη για να εμποδίζονται τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα και για τους κινδύνους (πυρασφάλεια, ανεπάρκεια φωτισμού, ασανσέρ σε λειτουργία, κοκ.) που εγκυμονεί μια διακοπή ρεύματος σε ένα σχολείο εν ώρα λειτουργίας του, την ώρα που οι μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των γονέων «Την προηγούμενη εβδομάδα έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ το ρεύμα στο 6ο Γυμνάσιο Περιστερίου, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού. Σήμερα (03/10/24) πληροφορηθήκαμε ότι έμειναν χωρίς ρεύμα ακόμα δύο σχολεία: το 9ο Γενικό Λύκειο και το 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου!».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ (Θηβών 57-59) στις 9.30′ π.μ. Παράλληλα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Περιστερίου που αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς και δεν πιέζει την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των σχολείων.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02iW6j4iAKYBBgtsVzkcUQEJQ5geuxnH2jJJgjndW3RFm1owDFUFeBn8nf3KM6rXJql&id=61559652534200}

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου έχει ως εξής:

Την προηγούμενη εβδομάδα έκοψε ο ΔΕΔΔΗΕ το ρεύμα στο 6ο Γυμνάσιο Περιστερίου, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού. Σήμερα (03/10/24) πληροφορηθήκαμε ότι έμειναν χωρίς ρεύμα ακόμα δύο σχολεία: το 9ο Γενικό Λύκειο και το 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου!

Καταγγέλλουμε τον ΔΕΔΔΗΕ, που δίνει εντολή για να κόψουν το ρεύμα σε σχολεία και αναρωτιόμαστε ποιος παίρνει την ευθύνη για να εμποδίζονται τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα και για τους κινδύνους (πυρασφάλεια, ανεπάρκεια φωτισμού, ασανσέρ σε λειτουργία, κοκ.) που εγκυμονεί μια διακοπή ρεύματος σε ένα σχολείο εν ώρα λειτουργίας του, την ώρα που οι μαθητές βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Έχει μεγάλες ευθύνες και η δημοτική αρχή Περιστερίου, η οποία αντί να πιέζει την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των σχολείων, αφήνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ απλήρωτους με αποτέλεσμα να μένουν τα παιδιά μας χωρίς ρεύμα στα σχολεία. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και που έχουν ειδικά φέτος οξυνθεί στα σχολεία και που αφορούν ακόμα και σε καθημερινές ανάγκες, όπως καθαριστικά, χαρτιά υγείας, χαρτί Α4, αφού δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ταμεία των σχολικών συμβουλίων.

Απαιτούμε άμεσα να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα σχολεία μας και να μην τολμήσουν καμία άλλη διακοπή ρεύματος σε σχολείο.

Απαιτούμε η δημοτική αρχή να θέσει ως προτεραιότητά της τη χρηματοδότηση των σχολείων και να εξοφλήσει άμεσα όλα τα χρέη, αποδίδοντας ταυτόχρονα και τα αναγκαία ποσά για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και θεωρούμε αυτονόητο ότι τα παιδιά μας θα έπρεπε να πηγαίνουν σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που βάζει συνεχώς εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας.