Ελλάδα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο - Κουκουλοφόροι σπάνε με βαριοπούλες - Μολότοφ και χημικά (pics)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας πεζοδρόμια και βιτρίνες καταστημάτων με βαριοπούλες, ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μολότοφ και χρήση χημικών. Σε δέκα προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η αστυνομία.

Ένταση και επεισόδια επικρατησαν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου που έγινε για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. 

Σε δέκα προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

epeisodia2

epeisodia3

kentro compressor

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

kentro1

kentro2

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο κέντρο της Αθήνας, στις 18:00. 

Τέλος, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.