Ελλάδα

Επεισόδια στα Εξάρχεια: «Βροχή» μολότοφ και φωτιές - Τέσσερις τραυματίες - Πεδίο μάχης και στη Θεσσαλονίκη (pic-video)

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, με «πυρήνα» την οδό Στουρνάρη στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Δύο τραυματίες και 35 προσαγωγές ο μέχρι στιγμής υπολογισμός.

Κόλαση φωτιάς στα Εξάρχεια όπου συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας. 

Από τις συγκρούσεις υπάρχουν τέσσερις τραυματίες. Ο ένας τραυματίας είναι νεαρής ηλικίας ο οποίος βρίσκεται σε αυτοσχέδιο φορείο στην πλατεία Εξαρχείων και φέρεται να έχει τραυματιστεί στο πόδι, ενώ ο άλλος να υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι και μεταφέρθηκαν στο 401.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα ενώ ήδη έχουν γίνει 35 προσαγωγές.

Με «αύρες» προσπαθεί η αστυνομία να κατευνάσει τα πνεύματα

Με δυο «Αύρες» που πήγαν πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Εξάλλου, πριν από λίγο έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

mol 4

Οδοφράγματα και κουκουλοφόροι στις ταράτσες

Οδοφράγματα έστησαν νωρίτερα στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους των Εξαρχείων, κουκουλοφόροι κατάφεραν να ανέβουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και κτιρίων έχοντας στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ.

mol 1

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διεκόπη. Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» είναι κλειστοί κι οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

molo 2

Το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας πεζοδρόμια και βιτρίνες καταστημάτων με βαριοπούλες.

Νέος γύρος επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ρίψεις μολότοφ έξω από το ΑΠΘ

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα, επικράτησε ένταση, μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Ομάδα κουκουλοφόρων με ορμητήριο την υπό κατάληψη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, πετούσαν πέτρες, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, κοντά στο Άσυλο του Παιδιού, η οποία σβήστηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

Το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, ενώ μικρότερης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή, στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ο οποίος δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, ενώ προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

thess

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο - Κουκουλοφόροι σπάνε με βαριοπούλες - Μολότοφ και χημικά (pics)