Ελλάδα

Τζιτζικώστας: Έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας με 250 εκατ. ευρώ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη διάθεση κεφαλαίων συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, στην οποία και τέθηκε σε γραμμή εκκίνησης η διαβούλευση με τους φορείς για τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας προανήγγειλε τη διάθεση 130 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών και άλλων 120 εκατ. ευρώ, μέσω του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος της ΠΚΜ σε δράσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την κατάρτιση και την έξυπνη εξειδίκευση.

Λέγοντας ότι η ΠΚΜ είναι έτοιμη εδώ και καιρό, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ.Τζιτζικώστας επισήμανε: "προχωράμε στις δύο προαναφερόμενες δράσεις έχοντας κατορθώσει να ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά και θεσμικά εμπόδια". Η σημερινή εκδήλωση, πρόσθεσε, "είναι η εναρκτήρια ενημερωτική για τις συγκεκριμένες προσκλήσεις" και πρόσθεσε ότι "το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλα τα επιμελητήρια, έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, περισσότερες επιχειρήσεις για τις δράσεις που προκηρύσσουμε, για να μπορούν να συμμετέχουν".

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνησε πως βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, "στα μέσα Ιανουαρίου θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων, η οποία και θα διαρκέσει για τουλάχιστον δύο μήνες". Στη συγκεκριμένη πρόσκληση, "και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ικανοποιούμε και ένα πάγιο αίτημα της αγοράς και δίνουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που διατηρούν τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίας".

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τα προαναφερόμενα προγράμματα και δράσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στη "διαμόρφωση ενός πιο ανταγωνιστικού προφίλ της επιχειρηματικής ταυτότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα δημιουργήσουν πολλές νέες, σταθερές θέσεις εργασίας".