Διεθνή

Άνοιξε το γεύμα σε πτήση και πετάχτηκε ένα ποντίκι - Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση

Άνοιξε το γεύμα σε πτήση και πετάχτηκε ένα ποντίκι - Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ UNSPLASH
Συνέβη σε πτήση από το Όσλο προς τη Μάλαγα.

Τα γεύματα που σερβίρονται στις πτήσεις συνήθως δεν… διεκδικούν βραβεία. Αλλά να κρύβουν ζωντανό ποντίκι; Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Κι όμως, συνέβη σε πτήση της SAS, την περασμένη Τετάρτη. Μια επιβάτιδα άνοιξε το γεύμα που της σερβιρίστηκε και από μέσα πετάχτηκε ένα ποντίκι.

Το αεροπλάνο ταξίδευε από το Όσλο προς τη Μάλαγα, αλλά ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Κοπεγχάγη μετά το περιστατικό. Αφού άλλαξαν αεροπλάνο, οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους προς την ισπανική πόλη.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία κυρία δίπλα μου άνοιξε το φαγητό και από μέσα πετάχτηκε ένα ποντίκι. Προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης», έγραψε σε ανάρτηση ο Γιάρλε Μπόρεσταντ, που ταξίδευε με την εν λόγω πτήση της SAS.

{https://www.facebook.com/jarle.boerrestad/posts/pfbid0wAe5Sqtp54yqaft1jKVLBDwm5bTRmwUVJfGBj2MowwV5F9Cd7zz1vpBsaGVXRA4Tl}

Η εκτροπή της πτήσης έγινε με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από την εταιρεία, καθώς το ποντίκι αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της SAS, Οστέιν Σμιντ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», σημείωσε. «Έχουμε διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν επανεξέταση των προμηθευτών μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε.