Ελλάδα

ΕΛΑΣ για έκρηξη στο Κολωνάκι: Ήταν «πρόβα» για μεγαλύτερο χτύπημα - Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες ή τον δράστη της έκρηξης στο Κολωνάκι.

Πιο αναλυτικά, οι Αρχές εξετάζουν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια τους από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή. 

Αυτό που συζητείται, ωστόσο, τόσο από την ΕΛ.ΑΣ όσο και γενικότερα από τους φορείς της κοινωνίας είναι το γεγονός ότι δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. 

Η Αστυνομία, μάλιστα, αναφέρει πως από το «χτύπημα» φαίνεται ότι πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες που πιθανώς έκαναν «πρόβα» για μεγαλύτερη επίθεση. 

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά στην εμφάνιση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών, κάτι που προκύπτει και από τη τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου «Μολότοφ» και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας όπως συνηθίζεται.

Στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στο Κολωνάκι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε χθες, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος της εκκλησίας. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει κυρίως ορισμένα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη dna στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι και ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ο νεωκόρος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό».