Ελλάδα

Θρήνος για τον 24χρονο Εύζωνα που έσβησε ξαφνικά - Ηταν μπασκετμπολίστας (φωτο)

Θρήνος για τον 24χρονο Εύζωνα που έσβησε ξαφνικά - Ηταν μπασκετμπολίστας (φωτο)
Αθλητής του μπάσκετ ήταν ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς, ο Eύζωνας από την Πάτρα που έχασε αιφνιδίως τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης.

Ο στρατιώτης Σπύρος Θωμάς αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το βράδυ ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, ώρα 13:00-14:00 είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως είχε κάνει και το ίδιο βράδυ, ώρα 19:00-20:00.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν.

Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

thomas 1

Ο πατέρας του Χρήστος είναι Περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής της Πάτρας ενώ η μητέρα του δούλευε στην Αγροτική Τράπεζα και το άκουσμα της θλιβερής είδησης έπεσε σαν «βόμβα» στην τοπική κοινωνία.

thomas 2

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος Εύζωνα Σπυρίδωνος Θωμά και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Η εκφορά της σορού θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15.00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει κατά την νεκρώσιμη ακολουθία, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Πρεζεράκος.

Την ίδια ώρα την οδύνη της εκφράζει με ανακοίνωση της και η ομάδα μπάσκετ του Προμηθέα Πατρών, στην οποία ο Σπύρος Θωμάς, έπαιζε επί σειρά ετών.

«Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε.» Αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο.

Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο...

 

Διαβάστε επίσης

Πέθανε στρατιώτης της Προεδρικής Φρουράς ενώ βρισκόταν στη Μονάδα του

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για την τραγική απώλεια του στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς