Ελλάδα

«Φρούριο» η Αθήνα για την στρατιωτική παρέλαση με 1.600 αστυνομικούς - Ανησυχία στην Βόρεια Ελλάδα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Φρούριο η Αθήνα ενόψει των παρελάσων της 25ης Μαρτίου, καθώς υπάρχουν φόβοι αντιδράσεων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ ενόψει και της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου καθώς εκφράζονται φόβοι για επεισόδια εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι σχεδόν βέβαιες αντιδράσεις μεμονωμένων ή οργανωμένων ομάδων, έχουν ανεβάσει το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αθήνα, όπου θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματικούς όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, προκειμένου να καθοριστούν σημαντικές λεπτομέρειες για την υλοποίησή τους. «Κόκκινες» περιοχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, είναι αυτές της Πέλλας, Κατερίνης, Βέροιας, Εδεσσας, Γιαννιτσών και μερικών άλλων.

Στην Αθήνα, περίπου 1.600 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός για την στρατιωτική παρέλαση. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλες ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων. Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών.

NETWORK